Смяна на повреден стъклопакет

Стъкларски услуги 411 осигурява смяната на всякакви видове стъклопакети за дървена, алуминиева и PVC дограма.

Много е важно стъклата във Вашия стъклопакет да бъдат качествени и здрави, защото те заемат около 80-90% от общата площ на дограмата и сами можете да прецените ако са повредени или счупени с колко ще спадне ефективността на цялата дограма. Качествените стъкла имат много добри топлоизолационни и шумоизолационни характеристики и ако се наруши тяхната цялост трябва бързо да се сменят в противен случай полезното им действие рязко ще намалее. На пазара вече има доста голямо разнообразие на стъкла за стъклопакети и ние поддържаме на склад всички, от които може да се състави Вашия стъклопакет. Няма  значение дали имате нужда от бяло стъкло, което се използва основно при дървената дограма и в комбинация с други стъкла при PVC дограмата или от специализирано нискоемисионно стъкло, ние ще Ви го осигурим в най-кратките възможни срокове. Когато се счупи стъкло от стъклопакет вече не е нужно да се притеснявате как ще си доставите и монтирате новото, защото единственото, което трябва да направите е да се обадите на наш стъклар. Ние ще дойдем в дома Ви, ще вземем точните мерки на повреденото стъкло и ще изработим точно негово копие от същия материал и дебелина. След като стъклото е вече готово ще го доставим в дома Ви и ще го монтираме на мястото на счупеното. Повече няма нужда да мислите за смяната на стъкло от стъклопакет, като нещо трудно и ангажиращо много време, защото ние сме на среща и ще извършим абсолютно всичко сами, при това в най-кратки срокове. Не оставайте дефектирало стъкло в дограмата, без да го смените, защото така все едно, че нямате топлоизолираща PVC дограма, а обикновена дървена дограма. Едно повредено стъкло няма никакви защитни свойства и просто заема място, без да осигурява функциите, за които сте го купили. Предлагме Ви да се запознаете с най-честите комбинации на стъкла в стъклопакети, които сменяме:

  1. Стандартен стъклопакет от бяло стъкло 4мм/ бяло стъкло 4мм, с обща дебелина 24мм- най-широкоразпространен модел стъклопакет. Лесна смяна на повреденото стъкло на много добра цена.
  2. Съклопакет бяло стъкло 4мм/ нискоемисионно Ка стъкло- в момента това се явява най-добрият вариант на пазара като съотношение цена/качество. Осигурява значителна топлоизолация. При повреда на някое от стъклата се препоръчва бързата му смяна, в противен случай стъклопакетът ще загуби всичките си топлоизолационни характеристики.
  3. Стъклопакет бяло стъкло 4мм/ триплекс 7мм- използва са основно, когато има нужда от по-голяма сигурност от страна на прозорците.  Триплексът притежава значителни якостни качества, което го прави устойчив на опити за взлом през терасата. Има много добри шумоизолационни характеристики. При повреда на повърхността му трябва незабвно да се подмени с нов, защото степента му на защита рязко спада.
  4. Стъклопакет бяло стъкло 4мм/високоенергийно  4 сезонно стъкло- този стъклопакет е много добро решение за постигане на целогодишен термичен баланс. Осигурява оптималната температура през всеки сезон и Ви спестява парниковия ефект, появяващ се при някои от останалите видове стъкла. Счупването на 4-сезонното стъкло ще влоши максимално топлинните характеристики на дограмата и ще трябва бързо да действате, за да се възстанови добрия баланс.
  5. Троен стъклопакет от бяло стъкло 4мм/ бяло стъкло 4мм/бяло стъкло 4мм, с обща дебелина 28мм- това е изключително добър вариант на стъклопакет, който осигурява максимална степен на топло- и шумоизолация. С него наистина си гарантирате спокойствие и приятни температури в помещенията. Като недостатък само можем да посочим, че допълнителното стъкло утежнява конструкцията и тя не е подходяща за стъкла с големи крила, затова и се проектират основно по-малки прозорци. За максимален ефект от изолацията е необходимо абсолютно всички стъкла в стъклопакета да бъдат здрави, с ненарушена повърхност и пункатини. Ако се появят подобни дефекти върху някое от стъклата веднага се обадете на нас, за да можем бързо да го сменим.

Какъвто и проблем да имате с Вашия стъклопакет, нашите стъклари ще го премахнат изключително бързо и ще Ви осигурят перфектно функциониращ нов такъв. Ние сме хората, които лекуват боледуващите Ви прозорци.