Видове стъкла

Разпологаме с огромно разнообразие на стъкла с различно предназначение и начин на приложение.

Стъклото е едно от най-красивите продукти с естествен произход и осигурява в помещения много светлина и простор. Повечето хора използват за стъклените орнаменти на мебелировката си красиви стъклени решения с нестандартна визия на стъклото, която им гарантира възхищението на техните гости. Нашите стъклари предлагат на Вашето внимание различните видове стъкла, с които разполагаме и от които можете да избирате за допълване на интериора във Вашия дом.

Стандартно флоатно стъкло– най-често използваното бяло стъкло, което обикновено се монтира в дървен стъклопакет или при изчистени витрини на секции и шкафове.

Предпазно стъкло– използва се на места, където счупването на стъклото би причинило наранявания на хората в близост. Благодарение на самата структура на стъклото, ако претърпи инцидент то се чупи на малки парченца и така се предотвратява възможността от нараняване с големи парчета стъкло.

Ламинирано стъкло– това стъкло се отличава с изключителна здравина. При производството му се отлива и трети среден слой, който е от пластмаса и така се предотвратяват много инциденти, вследствие на счупване на стъклото. Пластмасовият слой придава голяма здравина и устойчивост на стъклото и дори и да бъде счупено, парчетата стъкло остават прикрепени към пластмасата, а не се разпръскват из помещението, както се случва със стандартните стъкла. Много е полезно, особено когато става дума за необходимост от стъкла, които са подложени на някакво натоварване. Ламинираните стъкла се използват често и в домакинства имащи малки деца, за да се предотвратят неприятни инциденти с доста страшни последици.

Армирано стъкло– това стъкло е предназначено за помещения, в които се развива висока температура, като например при различни видове производства. Специфичното на този тип стъкло е, че в структурата му са вградени метални нишки, които правят невъзможно отчупването на парчета стъкло при удар или нагорещяване. Затова и стъклото може да издържа на изключително високи температури без да има някакви поражения върху структурата му.

Декоративно стъкло– ако искате да впечатлите максимално своите гости, това е стъклото, което Ви трябва. Можем да пресъздадем всеки цвят който желаете и да получите своето стъкло-мечта. Чрез цветен филм се оцветява дълготрайно стъклото и след това се монтира на посоченото от Вас място. Ще Ви предложим вариант и на защитно декоративно стъкло.

Релефно стъкло–  известно е като листово стъкло и осигурява красива и ефектна визия на мястото, където е монтирано. Много често се използва за стъклени врати на холове и всекидневни, както и за вратички на секции. При него едната повърхност е обработена и се получава многоцветно или релефно изображение. Предлага се голямо разнообразие на релефни форми, от които можете да изберете Вашата.

Огледала– ние можем да монтираме огледало на абсолютно всяка стена или тоалетка. Предлагаме всякакви размери на огледала- от огледало за шкафа в банята до огледала за облицоване на стени в балетни и фитнес зали. От какъвто и размер огледало да имате нужда, ние ще Ви го осигурим.

Триплекс стъкло– това стъкло се използва основно при стъклопакетите за PVC дограма. Известно е като многопластово стъкло, поради самата му структура, която включва няколко пласта стъкла, съединени помежду си от високоякостен филм. Това стъкло гарантира висока шумоизолация, предпазва от ултравиолетови лъчения, издържа на удари и натоварвания, което го прави изключително полезено при предотвратяване на влизане с взлом през прозореца. Стъклото триплекс е наистина изключително добро решение за стъклопакет и ние го препоръчваме на всеки.

Нискоемисионно Ка стъкло– това стъкло е произведено специално за стъклопакети за PVC дограма. Притежава специално покритие, което осигурява много добра топлоизолация и е често предпочитан избор, при конфигурирането на стъклопакет. Основното предимство на това стъкло е, че голяма част от топлината, която се задържа в стаята се осигурява от слънцето, чрез улавянето и отразяването на неговите лъчи.

Стъкло стопсол– използва се при стъклопакети за PVC дограма. Тези стъкла осигуряват отлична соларна защита и имат голяма устойчивост на надраскване и зацапване. Технологията на производството на стопсола е иновативна и гарантираща отличните му характеристики- повърхността е покрита с тънък слой метални оксиди, нанесени чрез пиролизен процес. Това е едно от най-добрите предпазващи от слъчевото лъчение стъкла на пазара и същевременно задържащи оптималната топлина на насочените към тях лъчи.